Hemaflat

Renovatie

Comfortabele woningen voor een betere levenskwaliteit

Ontdek bij ons hoe renovatie niet alleen draait om esthetiek, maar ook om energie-efficiëntie. Het comfort van jouw woning is essentieel voor een betere levenskwaliteit. Onze focus ligt daarbij niet alleen op het visueel aantrekkelijke, maar ook op het verminderen van energieverbruik en CO2-uitstoot. Een balans vinden tussen esthetiek, financiële haalbaarheid en energiebesparing vereist ervaring en expertise.

Energie-efficiëntie is de rode draad doorheen een renovatie

In het licht van de strengere energienormen is de aandacht voor energie-efficiëntie cruciaal geworden. Het energieprestatiecertificaat (EPC), voorheen slechts een vereiste bij woningverkoop, is nu van onschatbare waarde. Met fluctuerende energieprijzen en de recent ingevoerde renovatieplicht in 2023 is actie onvermijdelijk geworden.

Verkoop je jouw woning met een label E of F, dan bevind je je ook in een minder gunstige onderhandelingspositie dan een woning met label D, C, B en vooral A (= de uiteindelijke doelstelling in 2045).

De energiezuinigheid van jouw woning bepaalt niet alleen de waarde ervan, maar uiteraard ook de verbruikskosten. Bij Hemaflat begrijpen we dat het verminderen van energiekosten (zeker in tijden van stijgende energieprijzen) belangrijk is zonder in te boeten aan comfort.

Het EPC is de leidraad voor onze renovatieplannen. Als energiedeskundigen type A en ervaren (ver)bouwspecialisten staan wij klaar om jou hierbij te helpen. Ons proces begint met een luisterend oor voor jouw behoeften en verwachtingen tijdens een kennismakingsgesprek. Vervolgens analyseren we de financiële haalbaarheid en stellen we indien nodig een budgetgericht traject voor om het gewenste resultaat te bereiken.

Waardebepaling van woningen: Energiezuinigheid als sleutelfactor

Na goedkeuring van het dossier worden de materiaalkeuzes gemaakt en stellen wij een planning op, mogelijk gefaseerd zodat je tijdens de renovatie in je woning kunt blijven. Ons ervaren team van vakmensen wordt geleid door één contactpersoon, wat zorgt voor een gestroomlijnd renovatieproces van begin tot eind.